ONTVOCHTIGING BINNENZWEMBAD

Ontvochtiging van binnenzwembaden

Ontvochtiging is belangrijk om uw zwembad voor lange tijd in goede conditie te kunnen houden. Voor professionele luchtontvochtigers kunt u rekenen op de ervaring en expertise van Eau’rigine, zowel voor de installatie als voor het onderhoud.

Waarom luchtontvochtiging?

Een luchtvochtigheidsgraad tussen 50% en 65% is ideaal. Maar bij overdekte zwembaden heerst vaak een te hoge vochtigheidsgraad. Een ontvochtigings machine is daardoor onmisbaar bij een binnenzwembad, omdat de vochtige lucht heel wat problemen kan veroorzaken, zoals:

  • Schimmels
  • Roest
  • Aanslag op plafonds, muren, betegelen
  • Condensvorming op ramen
  • Muffe, stinkende geur

Specialist in ontvochtiging

Elke installatie is verschillend. Als specialist in ontvochtiging bestuderen we eerst de situatie waarna we de meest efficiënte en rendabele luchtontvochtiger voor uw publiek of privé binnenzwembad kunnen bepalen. Door een hygrostaat en een thermostaat laten we u de gewenste temperatuur en vochtigheidsgraad van de zwembadhal bepalen.

Luchtontvochtigers: hoe werkt het?

Luchtontvochtigers zijn in verschillende modellen en uitvoeringen leverbaar. Vochtige lucht wordt over een koude verdamper geblazen, zodat deze gaat condenseren. Dit condenswater wordt in de ontvochtiger via een afvoerleiding permanent afgevoerd. Nadien wordt de lucht door een warmtebatterij geblazen om deze terug op te warmen, om u een aangenaam binnenklimaat in de zwembadhal te garanderen.

Twijfel niet contact met ons op te nemen voor meer info of een vrijblijvend adviesgesprek bij u thuis.