TECHNISCHE INSTALLATIE

Pompen, filters: technische installaties voor uw luxe zwembad

Energiezuinige zandfilter: uw zwembadwater in goede conditie

De pomp of filter speelt een cruciale rol in het gezond houden van uw zwembadwater.
Wij rusten uw zwembad uit met een energiezuinige pomp of zandfilter.

Voordelen van Eau’rigine zandfilter:

  • Maakt weinig of geen lawaai (plaatsing op Inox-plaat met silent-blocks (rubber blokken)
  • Past bij een stijlvolle look voor uw zwembad
  • Volautomatisch, vergt weinig onderhoud
  • Uitbreiding mogelijk met diverse opties zoals automatisch terugspoelen, controle op afstand (via modem), automatische chloor- en PH-regeling, UV-sterilisatie, automatische bijvulling, alarmcontacten

Installatie filter: hoe gaan we tewerk

Bij Eau’rigine kiezen we steeds voor energiezuinige producten, zoals een energiezuinige pomp of filter waarbij ongeveer 75% van het opgenomen vermogen (kW) ook terug aflevert (pk).

Voor het bepalen van de juiste capaciteit voor uw filterinstallatie, rekenen we met een turnover: deze geeft het aantal uren aan waarin de totale inhoud van het zwembad één keer door het filter dient te gaan. Als vuistregel geldt bij een privé-buitenbad een gewenste turnover van 4 á 5, bij een binnenbad 5 à 6.

Bij installatie krijgt u van ons niet alleen de nodige uitleg maar ook een gedetailleerde brochure met duidelijke uitleg om uw zandfilter met weinig werk in optimale conditie te houden. Uiteraard kunt u ons ook inschakelen voor regelmatig onderhoud van uw filterinstallatie en gehele zwembad.

Zandfilter: hoe werkt het

Elk zandfilter wordt standaard uitgevoerd met een zogenaamde 6-weg klep: dankzij deze klep kunnen de diverse stromingsrichtingen van de installatie bepaald worden. Overige klepstanden zijn slechts sporadisch te gebruiken, zoals bij het winterklaar maken of legen van uw zwembad.

Standaard wordt er gefilterd, maar met een bepaalde regelmaat dient er ook teruggespoeld te worden: hiermee zorgt u ervoor dat vuil op het zandbed in de filter naar de riolering worden afgevoerd, zo Zo blijft het filterbed schoon en optimaal voor filtratie.

  • Afroming van het oppervlaktevuil door de onderloop skimmer (overloopgoot)
  • Reiniging in de zandfilter en met kracht terug gespoten in het bad door de inspuiter(s)

Twijfel niet contact met ons op te nemen voor meer info of een vrijblijvend adviesgesprek bij u thuis.