WATERBEHANDELING

Automatische waterbehandeling

Bij Eau’rigine voorzien we uw zwembad van alle nodige technieken en installaties voor een uitstekende waterbehandeling.

Bij een goede waterbehandeling komen verschillende belangrijke factoren kijken, zoals een aangepaste filterinstallatie bestaande uit een zandfilter, een circulatiepomp, en een systeem voor ontsmetting.

Automatische pH regeling

Met een professioneel meet- en regelsysteem van Eau’rigine bent u zeker van een stabiele pH-waarde.

Zowel voor uw zwembadwater als voor uw technische installatie als voor uw gezondheid is het cruciaal de pH-waarde van het zwembadwater regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren.

Bij het verwarmen van het zwembadwater, het toevoegen van vers water, en het gebruik van het zwembad, gaat de pH-waarde stijgen. De pH-waarde van het water geeft aan in welke mate het water zuur of basisch reageert. Zwembadwater moet een pH-waarde hebben tussen 7,2 en 7,6. Een te lage pH-waarde werkt bijvoorbeeld agressief tegen metalen, gaat huidirritatie met zich meebrengen en kan zelfs gevaarlijk worden.

Automatische chloor regeling

Via automatische chloor regeling kunnen we aan uw zwembadwater ook steeds de gewenste hoeveelheid chloor toevoegen. Aangezien chloor enorm gevoelig is aan afwijkende pH-waarden, is een systeem voor automatische pH-regeling, zoals beschreven hierboven, onontbeerlijk om dit te realiseren.